50315 136419214162 3666806 n

Debrecen dove logo

1000px Youtube icon.svgfacebook icon transparent background

Úrvacsora Szolgálat

Gyülekezetünkben az úrvacsora nyitott közösségi alkalom mindazok számára, akik életüket hit által odaszánták Isten kegyelmének, megváltoztatva gondolkodásukat, mely maga a megtérés.

Szolgálatunkat Isten elhívására végezzük és hisszük, hogy e közösségi alkalmak során az Úr Jézus Krisztus által meghagyott módon, közösségben emlékezünk Őreá és mindarra, amit véghezvitt értünk a kereszten.

Ezen szolgálatra az Úr Londonban 2012 decemberében Szent Lelke által hívott el. Gyülekezetünk pásztorával egyeztetve, Isten akaratát láttuk ebben. Minderre, mint Isten Lelkének csodálatos munkálkodására tekintünk, mivel külön-külön, de egy akarattal jutottunk erre a döntésre.


{tab=Az Úrvacsora célja és jelentősége}

 "Mert én az Úrtól vettem, amit át is adtam néktek, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret,és hálát adva megtörte, és ezt mondotta: "Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."  Hasonlóképpen vette a poharat is, miután vacsoráltak, és ezt mondta: "E pohár amaz új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre."Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön." (1Korintus 11,23-26)

A kenyér megtörése, azaz az úrvacsora, megemlékezés Isten Fiának testet öltéséről és bűneinkért tett haláláról (1Korinthus 11,24). Megemlékezésünk központi alakja Jézus Krisztus, aki azért ment keresztre, hogy megtörje a halál uralmát életünk felet, hogy Isten előtt tisztán állhassunk meg. Ezen megemlékezés az, amely által a hívő újra megpecsételi az újszövetségi ígéreteket, és újra elkötelezi magát az Úr szolgálatára. Tehát ezt a kegyelemet idézzük fel minden alkalommal, amikor kézbe vesszük az úrvacsorai jegyeket, a kenyeret és a poharat.

A kenyér megtörésében Jézus testének megtöretéséről (Lukács 22,19), a pohárban az értünk kiontott véréről emlékezünk meg és adunk hálát. Ezen megemlékezés az Isten emberrel kötött ÚJ szövetségében teljesedik ki minden alkalommal, amikor az úrvacsorával élünk.

A Biblia figyelmezteti mindazokat, akik az úrvacsorában részesedni készülnek, hogy vizsgálják meg magukat, és megtiltja mindazoknak, akik nem születtek újjá, nem bíznak Krisztusban. Ha az ilyen ember mégis úrvacsorázik, akkor ily módon ítéletet eszik és iszik önmagának (1Korinthus 11,27-31).

{flike}

{tab=Elérhetőség}

  Vezetők:

  

Simics Ákos

email   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  {flike}