50315 136419214162 3666806 n

Debrecen dove logo

1000px Youtube icon.svgfacebook icon transparent background

Idősek Otthona Szolgálat

„Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.”

(Jakab levele 1:27)

Helyszín : DMJV Idősek Háza Debrecen, Pallagi út 9. 

Feladatunk: az itt lakó idős/magatehetetlen/fogyatékkal élő emberek felkeresése és a velük való kapcsolatfelvétel. (Ap.Csel. 10:34) 

Célunk: az evangélium megosztása mindazokkal, akikkel sikerült kapcsolatba kerülnünk. (Máté 28:19)

Azoknak, akik utolsó éveiket, vagy akár csak napjaikat élik itt, kegyelmes és szerető Istenünk szeretne még egy esélyt adni, hogy megismerjék Őt, az egyedül igaz Istent, hogy el ne vesszenek.             (János 17:3; Ézsaiás 45:21; János 3:16)


Szolgálatunkról bővebben:

Szolgálatunkat az 1990-es években kezdtük meg elsősorban zenei programokkal, bekapcsolódva az otthon egy-egy ünnepi alkalomból szervezett műsorába, közösségi rendezvényébe. (pl. karácsony, húsvét, stb.)

1999-től rendszeres igehirdetéssel kerestük fel a szobákban azokat, akik már befogadták szívükbe Urunkat és azokat is, akik szívesen vették, ha felolvasunk a Bibliából. 2000-től kezdődően több alkalommal sikerült támogatást nyernünk a debreceni önkormányzat által hirdetett pályázatokon, ezáltal lehetőségünk nyílt bibliák és egyéb tárgyi eszközök vásárlására és ajándékozására is.

 Ezután már nem "csak" beszélgetéssel, felolvasással, odafigyeléssel és szeretettel tudtuk megajándékozni az otthon lakóit, hanem Bibliákkal is, hogy azokon a napokon is olvashassák, amikor nem látogatja őket senki sem.

2002-től lehetőségünk nyílt arra is, hogy a nagy ebédlőben bibliai témájú filmeket vetítsünk, ill. havi rendszerességgel istentiszteletet tartsunk. 10-15 érdeklődő látogatja azóta is alkalmainkat rendszeresen, de változó összetételben, miközben a szobákban is igyekszünk meglátogatni mindazokat, akik egészségügyi, vagy egyéb okból nem tudnak a földszinti nagy ebédlőbe lejönni. Így évente kb. 50-60 főt érünk el a több, mint 400 lakóból.

Vannak már olyan idősek is, akik bekapcsolódtak gyülekezeti életünkbe, és segítségünkkel akár heti rendszerességgel eljuthatnak a Bartók Béla utca 7.sz. alatti gyülekezeti alkalmainkra.

{tab=Ima lista}

Isten erősítse meg a jelenlegi szolgálókat, és rendeljen ki még újabbakat, hogy tudjuk minél többen és hatékonyabban utógondozni az otthonban megtérőket!

Az Evangéliumra nyitott szíveket kérünk az otthon még meg nem tért lakóinak!

 {flike}

{tab=Elérhetőség}

 Vezetők:

 Párkányi Gábor

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Www http://portal.debrecen.hu/intezmenyek/szocialis/idosekhaza_szocialis.html

 {flike}