50315 136419214162 3666806 n

Debrecen dove logo

1000px Youtube icon.svgfacebook icon transparent background

Gyerek szolgálat

“Tanítsd a gyermeket az Ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól.” Példabeszédek 22, 6

 Istennek különösen fontosak a gyerekek, és a feléjük való szolgálat (Lk 18, 16)! Ezért mi is nagy kiváltságnak és különleges elhívásnak tartjuk a gyermekek felé való szolgálatot. Hisszük, hogy Isten az, Aki elhívott minket, és Ő az, Aki képessé is tesz bennünket a szolgálatra (1Tim1, 12; 2Kor3, 4-6).

Ez egy olyan szolgálat, ahol nem biztos, hogy azonnal látjuk a gyümölcsöket. Plántáljuk és öntözzük az Igemagvakat a gyerekek szívében, és tudjuk, hogy Isten adja nekik a növekedést szellemiekben is. Vannak olyan gyerekek, akik csak egyszer jönnek el a gyerekalkalomra, vannak, akiket havonta látunk, és vannak a rendszeresen járòk. Azt szeretnénk, hogy mindannyian megismerjék Isten szeretetét és az evangéliumot. Ahogy Istennek szerelme kitöltetett a szívünkbe (Róma 5, 5), azt kívánjuk, hogy minden gyereknek élő kapcsolata legyen az élő Istennel.

„Mert a Krisztus szerelme szorongat minket” – ahogy Pál írja a második korinthusi levélben, ezért tanítunk, játszunk, színezünk, bábozunk, mókázunk hétről-hétre a gyerekekkel. De célunk nem csak az, hogy a gyerekek tudják, értsék, visszamondják az Igét, hanem, hogy úgy tanítsunk, hogy a szívükig érjen az igazság, hogy valami újat lássanak meg Istenből, hogy változás legyen az életükben.

Szolgálatunk célja, hogy a gyerekek megismerjék Kriszust (Jn17, 3), szeressék Őt (Márk 12, 30), és növekedjenek Őbenne (Efézus 4, 15). Hogy hogyan érhetjük ezt el? „Nem erővel, nem hatalommal, hanem az Én Lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura“ (Zakariás 4,6)

Az az imádságunk, hogy a Lélek emlékeztesse őket az Ige igazságaira, amiket a bibliaórán hallanak, és ha majd felnőnek, tudjanak Jézus mellett dönteni.

Nagy öröm és áldás látni a gyermekeket, amikor olyan őszintén és gyermekien jönnek Isten elé imáságban, amikor élővé válik számukra Isten szava, és szeretettel fordulnak egymás felé.

Ez a szolgálat egy hosszú távú befektetés. Hálát adunk Istennek, aki kitartásra tanít bennünket, a Benne való bizalmunkat mélyíti, és a Tőle való függésünket erősíti meg bennünk hétről-hétre. És ahogy a gyerekek kapcsolata egyre inkább erősödik Istennel (ahogy azt imáinkban kérjük is), úgy a mi (felnőttek, szolgálók) kapcsolatunk is egyre szorosabbá válik Vele, és mi is formálódunk a gyermekek és Isten által.


 

{tab=Ima lista}

Kérünk, te is imádkozz a gyerekekért, a tanítókért, segítőkért! Kérünk, imádkozz, hogy Isten új segítőket és tanítókat hívjon el az Ő munkájába! És kérünk, imádkozz velünk, hogy az Úr adjon lehetőséget, több szobát kialakítani a gyermekek számára. Köszönjük!

„És hogy gyermekségedtől fogva tudod a szent írásokat, melyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Jézus Krisztusban való hit által” 2Tim2, 15.

{flike}

{tab=Elérhetőség}

Vezetők:

Gáspár Krisztián és Betti

email  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

{flike}